PROIZVODI

Kaljevi za peći se prave od mešavine dve ili više glina, mešanih po tradicionalnoj porodičnoj recepturi. Tako spremljena glina mora da odleži 30 dana i posle tog roka ide u kalupe, gde se ručno utiskuje u odredjeni oblik, istiskuje se iz kalupa na specijalni podmetač za prvo sušenje. Tako prosušen komad se ravna i doraduje na mermernoj ploči. Odatle ide u police za sušenje, gde odleži. Kada kalj sazri ide u sušaru, a iz sušare u peć i tek tada dobijamo ono što zovemo kaljevi za peći.

 

 GALERIJA KALJEVA

sreca02-1 cezar orah cezar-braon- cezar-ugao-plav- elegant-ravan elegant-ugao-1 extra-elegant-ravan-1 extra-elegant-ugao-1 gladak-ravan-1 gladak-ugao-1 melanija-ravan-1 melanija-ugao-1 kajzer-braon-ugao-1 kajzer-ravan-1 paun-ravan-1 paun-ugao-1 stefanija-zelena-1 stefanija-ugao-1 radule-braon-1 radule-braon-ugao-1 kruna-zelena-1 poklopac-okr-ravan-1 poklopac-okrugao-tamara-1 poklopac-ravan-stefan-1 poklopac-ugao-stefan-1 sims-suzavajuci-braon sims-suzavajuci-ravan-1 sokla-ravan-1 sokla-ugao-1

Web Site Photo Gallery by VisualLightBox.com v3.1

      Tradicija znaci kvalitet...

  ...moto je porodične zanatske radnje "DVA KALJA" koja je dala tri generacije majstora Vojinović, koji nastavljaju porodicnu tradiciju starog zanata i proizvodnje koja je retkost u ovom delu Evrope.

 

I O NAMA I PROIZVODI I GALERIJA I OPREMA I KONTAKT  

 


Kaljdizajn Odzaci  
| Optimizovano za IE , i rezoluciju 1024*768 |  
copyright ® CHIMNEYdesign